Infrastruktur til forskning
Sekretariatet for erhvervsmæssig anvendelse af forskningsinfrastrukturer
Foreningen LINX driver Sekretariatet for erhvervsmæssig anvendelse af forskningsinfrastrukturer med støtte fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Formålet er at fremme dansk erhvervslivs brug af en række særlige værktøjer til analyse af materialer. Disse værktøjer kræver brug af internationale forskningsanlæg baseret på røntgen- eller neutronstråling.
Anlæg af de typer findes rundt om i verden og Europa, også nær Danmark, hvor Lund i Sverige huser to: ESS, European Spallation Source, samt røntgenanlægget MAX IV. Hamborg huser også to anlæg: DESY, Deutsche Elektron Synkrotron, samt E-XFEL, European X-ray Free-Electron Laser.
Sekretariatet drives af et team med ekspertise inden for analyse af materialer og formidling af forskning. Teamet refererer til LINX’ direktør med ph.d. i materialevidenskab, og det varetager både opsøgende arbejde, planlægning af åbne events og den fornødne administration. Dette sikrer en bred faglig tilgang til sekretariatets aktiviteter.
Formål og opgaver
Sekretariatet støtter frit og ligebyrdigt alle danske virksomheder med at udnytte de store forskningsanlæg til at udvikle nye løsninger. Fokus er bl.a. på succesfuld grøn omstilling samt at styrke Danmarks konkurrenceevne.
Sekretariatet fungerer som en neutral brobygger og tilbyder bl.a.:
- Starthjælp til samarbejder: Opbygning af partnerskaber mellem virksomheder og vidensmiljøer som universiteter og GTS-institutter som Force Technology og Teknologisk Institut.
- Opbygning af kompetencer: Planlægning af workshops og netværksaktiviteter, der opbygger viden om forskningsanlæggenes muligheder.
- Formidling og sparring: Øget kendskab til, hvordan virksomhederne via forskningsanlæg kan øge deres evne til innovation, samt til hvilke finansieringsmuligheder der findes.
Kontakt os
Er du:
- Medarbejdere i en virksomhed og interesseret i at vide mere om, hvordan I kan drage nytte af forskningsfaciliteterne?
- Erhvervskonsulent med ønske om fx et netværk-event eller en workshop i dit område?
Kontakt da direktør Jacob Becker på: jbc@linxproject.dk eller på 20 65 68 62 og hør mere om vores aktiviteter og muligheder for samarbejde.
Målrettede aktiviteter
Sekretariatet arbejder løbende med at aktivere netværk og skabe forbindelse til alle landets virksomheder. Det sker gennem:
- Opbygning af netværk: Samarbejde med erhvervsfremme-aktører som fx erhvervsråd for at finde virksomheder, der kan drage nytte af avancerede materialeanalyser.
- Matchmaking og workshops: Organisering af workshops, hvor der kan genereres ideer, samt matchmaking-events, hvor virksomheder og videnspersoner, fx forskere, mødes.
- Visitation og vejledning: Hjælp til virksomheder med at finde og gennemføre og evt. søge midler til konkrete forsknings- og udviklingsprojekter
Resultater og visioner
Sekretariatet skaber værdi ved at forbinde virksomheder med den nyeste forskning og avancerede teknikker inden for røntgen- og neutronanalyse.
Med en tæt tilknytning til aktører som universiteter, GTS’er og Dansk Industri sikrer sekretariatet, at viden og teknologi bringes i anvendelse til gavn for dansk erhvervsliv.
Visionen er at gøre avanceret forskningsinfrastruktur tilgængelig og relevant for alle Danmarks virksomheder, uanset størrelse, beliggenhed, branche og erfaring.
Kontakt os
Er du:
- Medarbejder i en virksomhed og interesseret i at vide mere om, hvordan du kan drage nytte af forskningsfaciliteterne?
- Erhvervskonsulent med ønske om fx et netværk-event eller en workshop i dit område?
Kontakt da direktør Jacob Becker på: jbc@linxproject.dk eller på 20 65 68 62 og hør mere om vores aktiviteter og muligheder for samarbejde.